MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Interview mikrofoner POLFOTO_25170077.jpg Foto: /ritzau/Jacob Ehrbahn

Tillid til journalister overgår kun bilforhandlere og politikere

Journalister er en af de faggrupper, som danskerne har mindst tiltro til, viser troværdighedsanalyse fra Radius Kommunikation.

AF

Befolkningens tillid til journalister er blandt de lavest placerede i en rangering af 25 faggrupper, som kommunikationsbureauet Radius Kommunikation står bag.

Journalister placerer sig tredjenederst på listen med en score på 2,43 på en skala fra 1 til 5. Kun bilforhandlere og politikere har en dårligere score.

"Sammenlignet med de andre faggrupper synes danskerne ikke, at journalisternes arbejde er specielt vigtigt for det danske samfund, og samtidig mener de, at journalisterne er for dårlige til at indrømme deres fejl. Begge parametre har massiv betydning for journalisternes troværdighed. I en medievirkelighed med mange stemmer og trusler om fake news skal journalisterne i højere grad kunne overbevise befolkningen om, at de er vigtige for samfundet. Hvis de kan lykkes med det, kan de også hæve deres troværdighed," udtaler Nicolaj Taudorf Andersen, seniorpartner og bestyrelsesformand for Radius Kommunikation, i analysen.

Journalisternes bundplacering er langt fra noget nyt. Placeringen som tredjenederst på listen har også tilhørt journaliststanden ved de seneste års udgaver af Radius Kommunikations analyser.

I toppen af listen ligger jordemødre, sygeplejersker og dommere.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her