MediaWatch

Regeringen foreslår 410 millioner til medier i 2018

En nogenlunde uændret økonomisk tildeling til medieområdet er, hvad regeringen lægger op til i sit finanslovsudspil.

VLAK-regeringen har i dag fremlagt sit udspil til finansloven for 2018. Det indeholder et forslag om støtte til dagblade, tidsskrifter og nyhedsmedier på 410,7 mio. kr. Beløbet er 5,5 mio. kr. højere, end der blev afsat i 2017.

Langt den største del af beløbet går til mediestøttet til både trykte og internetbaserede medier. Regeringen foreslår, at der afsættes 390,5 mio. kr. på den post. De resterende 20,2 mio. kr. afsættes ifølge forslaget til Bladpuljen, der støtter distribution af blandt andet foreningsblade.

Til Public Service Puljen foreslår regeringen, at der bliver afsat 46,8 mio. kr. Det er uændret sammenlignet med 2017. Dog er puljen i år blevet polstret med yderligere 23 mio. kr., som stammer fra overskydende licensmidler.

Forsiden lige nu

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere