MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_51630373.jpg Ebbe Dal, adm. direktør, Danske Medier. | Foto: /ritzau/Carsten Bundgaard

Danske Mediers direktør stopper i 2018

Efter 25 år som direktør for brancheorganisationer i medieverden stopper Ebbe Dal i maj 2018, når han bliver 65 år.

AF

Danske Mediers adm. direktør siden brancheorganisationens begyndelse i 2012, Ebbe Dal, fratræder sin stilling i slutningen af maj 2018. Det oplyser Danske Medier.

Baggrunden for den kommende exit er, at Ebbe Dal den 28. maj 2018 fylder 65 år, og det benytter han altså som anledning til at stoppe som direktør.

"Det er med stor vemod, at vi skal tage afsked med Ebbe Dal. Med ordentlighed, faglighed og en værdimæssig integritet, der er i en klasse for sig, har Ebbe Dal kæmpet de frie danske mediers sag på enestående vis igennem over 25 år. Det er svært at forestille sig Danske Medier uden Ebbe Dal, men vi respekterer hans beslutning og glæder os over, at Ebbe Dal har udviklet en velfungerende og effektiv forening, som i dag står stærkere end nogensinde," udtaler Stig Ørskov, formand for Danske Medier og adm. direktør for JP/Politikens Hus, til Danske Medier.

Før sin tid som direktør for Danske Medier stod Ebbe Dal i spidsen for Danske Dagblades Forening i 20 år.

"Jeg har haft det bedste job i en helt særlig branche, hvor begavede redaktører og forretningsfolk samarbejder om en opgave med et højere formål både i Danmark ude i verden. Men jeg synes, at jeg – hjulpet af dygtige medarbejdere – har bidraget, hvad man kan forlange; så nu bliver det fruen og forskellige projekter til søs og på land, jeg vil bruge mit liv på," udtaler Ebbe Dal.

Et ansættelsesudvalg bestående af Stig Ørskov, Jesper Rosener, adm. direktør for Jysk Fynske Medier, og Ole Søndergaard, adm. direktør for Radio ABC, skal finde Ebbe Dals afløser.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her