MediaWatch

Færre søgte journalistuddannelser på SDU og DMJX

Journalistuddannelsen på Roskilde Universitet var i år mere populær blandt uddannelsessøgende end sidste år, mens ansøgertallet til uddannelserne på både DMJX og SDU faldt.

Interessen for at blive journalist gennem uddannelserne på SDU og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) var mindre i år end sidste år. Det skriver Danske Medier.

1193 søgte om optagelse på journalistuddannelsen på DMJX - 146 færre end i 2016. Skolen optager 231 på journalistlinjen. Også på SDU faldt ansøgertallet. Her søgte 492 om optagelse til de 102 pladser. Ansøgertallet er 33 lavere end sidste år.

På Roskilde Universitet var der i alt 826 ansøgere via de tre forskellige linjer, som giver adgang til overbygningen i journalistik. Det er rundt regnet 70 flere end sidste år.

DMJX-ansatte samarbejder igen med ledelsen efter tillidskrise

Praktikperiode forkortes med seks måneder på DMJX

Forsiden lige nu

"Vi er pivstolte over DR3"

JULESTAFET 2017. Paradise Papers og Panama Papers var årets store historier, som viser, hvad globalt journalistisk samarbejde kan udrette, mener DR's mediedirektør Henriette Marienlund, der peger på de kommende medieforhandlinger, som værende næste års cliffhanger.

Dagens Byggeri bliver 100 pct. digitalt

Fagudgivelsen Dagens Byggeri, som FBG Medier står bag, bliver lagt om til et rent digitalt foretagende. Sidste trykte udgave af magasinet er netop sendt på gaden.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere