MediaWatch

Konkurrencestyrelsen vil granske ejerskabsregler efter Børsen-opkøb

Efter JP/Politikens Hus' investering i Børsen vil Konkurrence- og forbrugerstyrelsen undersøge, om der er brug for regler om minoritetsposter, der kan skade konkurrencen på markedet.

Det kan skade konkurrencen, hvis konkurrerende virksomheder køber op i hinanden - også selvom de kun ejer en minoritetspost.

Sådan lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der nu vil kortlægge, hvor mange konkurrenter der ejer dele af hinanden, og undersøge muligheden for regler på området.

Det skriver Finans.

"Selv om man juridisk ikke gennemfører et kontrolskifte, når man køber en minoritetsaktiepost, kan der stadig være en del af de konkurrenceskadelige effekter, man ville have haft ved en fusion," siger Søren Bo Rasmussen, kontorchef i Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, til erhvervsmediet.

Det er blandt andet efter, at JP/Politikens Hus købte 49,9 pct. af Børsen, at styrelsen har fået lyst til at diskutere minoritetsposter.

Stig Ørskov, der er topchef for JP/Politikens Hus, afviser over for Finans, at mediehusets investering i Børsen påvirker konkurrencen mellem medierne.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere