MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
golden pen Can Dundar.jpg

Tyrkisk journalist får pressefrihedspris

Tidligere chefredaktør for den tyrkiske avis Cumhuriyet, som i dag lever i eksil, blev hædret, da den internationale avisorganisation WAN-IFRA holdt kongres.

AF

Den internationale pressefrihedspris Golden Pen of Freedom går i år til den tyrkiske journalist Can Dündar, der indtil sidste år var chefredaktør for avisen Cumhuriyet. Det skriver Danske Medier.

Prisuddelingen fandt sted i forbindelse med med den internationale avisorganisation WAN-IFRAs kongres i Sydafrika i denne uge. Begrundelsen var Can Dündars arbejde for en fri og uafhængig presse i Tyrkiet samt hans støtte til de tyrkiske journalistkolleger.

Mange journalister er fortsat fængslet i Tyrkiet efter et mislykket kupforsøg i landet sidste år, der fik landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, til at igangsatte masseanholdelser blandt journalister og offentligt ansatte.

Can Dündar blev selv arresteret i slutningen af 2015 for at have offentliggjort en artikel i avisen Cumhuriyet om, at Tyrkiets efterretningstjeneste ville sende våben til oprørerne i Syrien. Han blev først løsladt tre måneder senere, efter den tyrkiske højesteret havde underkendt tilbageholdelsen.

Can Dündar har det seneste år boet i eksil i Tyskland efter at have overlevet et attentat i Istanbul, skriver Danske Medier.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her