MediaWatch

Tyrkisk journalist får pressefrihedspris

Tidligere chefredaktør for den tyrkiske avis Cumhuriyet, som i dag lever i eksil, blev hædret, da den internationale avisorganisation WAN-IFRA holdt kongres.

Den internationale pressefrihedspris Golden Pen of Freedom går i år til den tyrkiske journalist Can Dündar, der indtil sidste år var chefredaktør for avisen Cumhuriyet. Det skriver Danske Medier.

Prisuddelingen fandt sted i forbindelse med med den internationale avisorganisation WAN-IFRAs kongres i Sydafrika i denne uge. Begrundelsen var Can Dündars arbejde for en fri og uafhængig presse i Tyrkiet samt hans støtte til de tyrkiske journalistkolleger.

Mange journalister er fortsat fængslet i Tyrkiet efter et mislykket kupforsøg i landet sidste år, der fik landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, til at igangsatte masseanholdelser blandt journalister og offentligt ansatte.

Can Dündar blev selv arresteret i slutningen af 2015 for at have offentliggjort en artikel i avisen Cumhuriyet om, at Tyrkiets efterretningstjeneste ville sende våben til oprørerne i Syrien. Han blev først løsladt tre måneder senere, efter den tyrkiske højesteret havde underkendt tilbageholdelsen.

Can Dündar har det seneste år boet i eksil i Tyskland efter at have overlevet et attentat i Istanbul, skriver Danske Medier.

Forsiden lige nu

Mr. TV kritiserer DR: I lever ikke op til Pippi-princip

DR varetager egne interesser frem for at agere lokomotiv for den samlede danske tv-branche, mener tidligere Yousee-direktør. DR-direktør afviser, at DR ikke samarbejder, men siger, at DR's rolle først og fremmest er at levere public service til alle danskere.

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere