MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
panikdag DMJX 2009.jpg Foto: Jan Dagø/Polfoto

84 studerende mangler stadig praktikplads

Kun 12 af de studerende, der stod uden praktikplads efter Panikdagen for fire uger siden, har fundet en plads i dag. Dybt frustrerende, lyder det fra SDU's praktikansvarlige.

AF

Det er snart en måned siden, at årets første Store Match Dag, der er bedre kendt som Panikdagen, løb af stablen. 335 studerende fra landets journalist- og medieuddannelser søgte praktikpladser, og efter dagens afslutning stod 96 studerende uden kontrakter.

Der er siden barberet 12 studerende af det resultat, hvilket betyder, at stadig 84 mediestuderende kan se mod et efterår uden en praktikplads. Det skriver Journalisten, der har været i kontakt med de praktikansvarlige fra de tre uddannelsessteder.

"Det er dybt frustrerende, for det er dygtige studerende. Man kunne forstå det, hvis det var studerende, der var blevet valgt fra på grund af kvalifikationer. Men det er dygtige studerende, som har klaret sig godt på første del af uddannelsen, der nu står i den her situation," siger Niels Møller Mikkelsen, journalistisk lektor og praktikansvarlig på SDU, til Journalisten.

Status er, at 12 af de 56 journaliststuderende på DMJX, der manglede praktikpladser, har fundet sig en plads i løbet af de seneste uger, mens ingen af de 30 studerende uden pladser fra SDU har fundet alternativer, og RUC stadig har fem journaliststuderende uden praktikplads. Tre nye praktikpladser er desuden blevet slået op, som de studerende kan søge.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her