MediaWatch

Melania Trump får ukendt erstatning for kulørt artikel

Daily Mail indgår forlig med USA's nye førstedame. Hun får undskyldning for artikel, der trækkes tilbage.

Melania Trump og Donald Trump på republikanernes partikonvent i juli.

Den britiske avis Daily Mail skal betale USA's nye førstedame, Melania Trump, et ukendt beløb i erstatning for en artikel i sommeren 2016 om hendes forhenværende arbejde som professionel model.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hun har sagsøgt avisens ejer for 150 millioner dollar - svarende til lidt over en milliard kroner. Avisen indgik forlig onsdag og undskyldte i den forbindelse også for artiklen, som mediet trækker tilbage.

"Vi har aftalt at betale hende for skaderne og den indtjening, hun er gået glip af," oplyser Daily Mail.

Ifølge avisen The Guardian skal artiklen have omhandlet, at USA's førstedame som model "tilbød flere ydelser", end hvad der normalt forventes i branchen. Det skal ifølge Melania Trump have kostet hende en potentiel indtjening på mange millioner dollar.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere