MediaWatch

Dækning af Trumps tvivlsomme donationer sikrer Pulitzer-pris

David Fahrentholt fra Washington Post vandt mandag en af journalistikkens fineste priser for sin dækning under præsidentvalgkamp.

Den amerikanske journalistpris Pulitzer-prisen er mandag blevet uddelt, og David Fahrentholt fra The Washington Post modtog en af hovedpriserne.

Det gjorde han for sin afslørende dækning under den amerikanske valgkamp.

Komitéen kaldte Fahrentholts arbejde for "en model for gennemsigtig journalistik", der såede tvivl om den daværende præsidentkandidat Donald Trumps påstande om sin egen velgørende generøsitet.

Fahrentholts dækning af Donald Trump begrænsede sig ikke kun til republikanerens påstande egne donationer til velgørende formål.

Han afslørede også en lydoptagelse fra 2005, hvor Donald Trump i grove termer havde pralet med at gramse kvinder i skridtet.

Prisen for bedste udlandsdækning gik til The New York Times.

Avisen fik prisen for dækningen af den Vladimir Putins forsøg på at gennemtvinge sin magt uden for Ruslands grænser.

Pris til dækning af Panama-papirer

Årets bedste stykke forklarende journalistik gik til en sammenslutning af flere end 300 journalister på seks kontinenter. Konsortiet afslørede de såkaldte Panama-papirer.

Gruppen, der kalder sig "International Consortium of Investigative Journalists" afslørede blandt andet, hvordan virksomheder, politikere og velhavere placerede deres penge i skattely gennem mere end 214.000 offshoreselskaber.

Afsløringerne var baseret på en lækage af mere 11,5 millioner fortrolige dokumenter fra det Panama-baserede advokatfirma Mossack Fonseca.

I Panama-papirerne optræder også navnene på 300 danskere samt både Jyske Bank og Nordea.

Pulitzer-prisen er blevet uddelt siden 1917 og er den meste prestigefyldte hæder i den amerikanske journalistbranche.

Prisen er ofte gået til store medier som eksempelvis The New York Times, Wall Street Journal og The Washington Post.

Men i år er flere journalister også blevet belønnet for historier, der ikke har opnået national opmærksomhed.

Således vandt en gruppe journalister fra mediet East Bay Times of Oakland prisen i kategorien "breaking news". De modtog prisen for dækningen af myndighedernes håndtering af en brand i et varehus i Oakland, der kostede 36 mennesker livet i 2016.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere