MediaWatch

Tyrkiet overvåger journalister i Danmark

Et internt dokument fra den tyrkiske ambassade i Danmark viser, at fire dansk-tyrkiske journalister bliver overvåget af de tyrkiske myndigheder.

Politiken er kommet i besiddelse af et dokument fra den tyrkiske ambassade i Damark, der viser, at fire navngivne dansk-tyrkiske journalister bliver overvåget i Danmark.

De tyrkiske myndigheder betegner desuden Danmark som et "skandinavisk center" for Gülen-bevægelsen, skriver Politiken.

De dansk-tyrkiske journalister har primært været tilknyttet aviserne Zaman og Bahar, der begge var registreret i Danmark. Aviserne er imidlertid gået konkurs.

"Aviserne mistede over halvdelen af deres abonnenter efter kupforsøget, fordi AKP (det tyrkiske regeringsparti, red.) truede dem. De blev bange for at abonnere på os. Samtidig mistede vi halvdelen af vores annonceindtægter. Hvis en restaurant eller forretning annoncerede hos os, så blev de udpeget som forrædere mod Erdogan, og indehaverne var bange for, hvad der ville ske, hvis de rejste til Tyrkiet," siger Hasan Cücük, der er en af de overvågende journalister, til Politiken.

Kongressen skal undersøge aflytningsanklage

Politiker kræver en kvart million efter Se og Hør-sagen

Merkel giver Erdogan lektion i pressefrihed

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Information nedlægger stillinger i sparerunde, Børsen har langt om længe landet ny overenskomst, og MediaWatch har skudt gang i en serie om en række store danske annoncører. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere