MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
facebook JEFF CHIU.jpg

Mange medier har ikke tilmeldt Facebook-sider til Pressenævnet

Nyhedsmediernes Facebook-sider er ofte ikke underlagt samme presseetiske kontrol som mediernes øvrige udgivelser, fordi de ikke er tilmeldt til Pressenævnet.

AF

Børsen, DR og Sjællandske Medier har. Berlingske, Jyllands-Posten, Information og mange andre medier har ikke. Der er langt til den konsekvente tilmelding af mediernes Facebook-sider til Pressenævnet, skriver Journalisten.

Det betyder, at medierne på Facebook ikke er underlagt de vejledende presseetiske regler, og at læserne ikke kan klage til Pressenævnet over mediernes indhold eller ageren på det sociale medie.

Det fik for nylig Pressenævnet til at afvise en klage fra en læser, der havde fået fjernet en kommentar fra Informations Facebook-side med den begrundelse, at siden ikke er tilmeldt og underlagt samme pressetiske kontrol som printavisen eller information.dk.

”Vi arbejder på sagen. Men vi er ved at undersøge konsekvenserne,” siger ansv. chefredaktør Rune Lykkeberg, Information, der uddyber, at huet bl.a. er ved at få afklaret, om en tilmelding vil betyde, at samtlige kommentarer på Facebook-siden vil være underlagt de presseetiske regler, hvis den tilmeldes.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her