MediaWatch

Dansk journalist nævnt på liste hos syrisk efterretningstjeneste

Jeppe Nybroe er én af 200 danskere, som er nævnt på liste fra syrisk efterretningstjeneste. Det er "skræmmende og ubehagelige" oplysninger for ham.

Den danske journalist Jeppe Nybroe er én af cirka 200 danskere, der står på en liste hos den syriske efterretningstjeneste. Det skriver Berlingske.

Personerne på listen er ifølge avisen enten forment adgang til Syrien, eller også er der udstedt en arrestordre på dem. Den lækkede liste med de 200 danske navne har Berlingske fået adgang til via det syriske medie Zaman al-Wasl.

Jeppe Nybroe, der tidligere har været DR- og TV 2 Øst-vært samt vært på TV3-programmet "Krimicentralen" og i 2014 blev kidnappet i Libanon tæt på grænsen til Syrien, skriver i en kommentar til Berlingske, at han finder det skræmmende og ubehageligt, at hans navn figurerer på listen fra den syriske efterretningstjeneste.

"Arrestordren er tilsyneladende oprettet i 2014, altså det år jeg var kidnappet på grænsen mellem Libanon og Syrien – og det er da tankevækkende. Jeg kan kun gisne om, at ønsket fra efterretningstjenesten om at tale med mig måske kan have forbindelse til nogle eller noget i personkredsen omkring min kidnapning, også fordi jeg er oplyst om, at efterlysningen kommer fra den militære efterretningstjeneste i Syrien, altså dem der tager sig af de mest alvorlige sager," skriver Jeppe Nybroe til Berlingske.

Blandt de øvrige danskere på listen er Naser Khader, folketingsmedlem for Konservative.

Forsiden lige nu

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere