MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
JP lysskilt Jyllands Posten HOUGAARD NIELS.jpg Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Journalister på JP siger ja til ny overenskomst

Som led i den nye overenskomst for Jyllands-Postens redaktionelle medarbejdere indføres nye arbejdstidsregler. Medarbejderne har stemt ja til ændringerne.

AF

Forhøjede genetillæg og mere fleksibilitet i forhold til afspadsering mod en lavere kompensation for overarbejde.

Det er blandt hovedingredienserne i en ny arbejdstidsaftale, som journalisterne på Jyllands-Postens har sagt god for og stemt ja til i forbindelse med en ny overenskomst for avisens redaktionelle medarbejdere, skriver fagbladet Journalisten.

Aftalen betyder, at en overarbejdstime fremover bliver kompenseret med halvanden timers afspadsering mod tidligere to timer. Til gengæld får medarbejderne på redaktionen større råderet over det opsparede overarbejde og kan vælge at få hver anden overarbejdstime udbetalt som løn frem for at afspadsere. Samtidig hæves tillægget for natarbejde fra 90 kr. til 150 kr. i timen.

Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybroe kalder aftalen for et fælles skridt i en god retning og hæfter sig ved, at overenskomsten især i forhold til arbejdstidsregler er blevet mere tidssvarende.

Tillidsrepræsentant for journalisterne, Maria Dalhoff, håber, at ændringerne vil føre til, at overarbejdet bliver registreret mere udførligt på redaktionerne.

"Vi har gennem årene set på, at overarbejdet på JP vokser, uden at det bliver registreret. Med kollegernes ja får vi en overenskomst, som forhåbentlig kan dæmme op for det voksende overarbejde. Derfor handler aftalen for os også om arbejdsmiljø, og det tror vi på bliver forbedret på JP med denne aftale," skriver Maria Dalhoff til Journalisten.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her