MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
postbud.jpg Foto: CASPER DALHOFF/POLFOTO

S er bekymret for ugeavisers skæbne i postkrise

Postnords planer om at neddrosle uddelingen af husstandsomdelte lokalaviser giver betænkelighed hos Socialdemokratiet.

AF

Den omfattende kriseplan, som Postnord for få dage siden præsenterede politikere og offentlighed for, sætter ugeavisernes livsvigte distribution ud til de danske husstande på spil. Det bekymrer socialdemokraterne, skriver Politiken.

Udsigten til, at Postnord neddrosler omdelingen af de lokalaviser til en ugedag, men ikke bestemte ugedage, sætter ugeavisforretningen hos mediehuse som Politikens Lokalaviser, Jysk Fynske Medier, Nordjyske Medier og Sjællandske Medier under pres.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er betænkelig ved et tiltag, som vil gøre det meget svært at opretholde ugeavisen, som vi kender den. Ugeavisen er rigtig mange steder et samlende punkt for lokalsamfundet," siger socialdemokraternes postordfører Christian Rabjerg Madsen til Politiken.

Han uddyber, at han nu vil drøfte det med Postnord og øvrige aktører på markedet.

De private mediers organisation Danske Medier har i en kommentar i dag rettet en skarp kritik mod redningsplanen fra Postnord.

"Postnord beder politikerne støtte et kraftig anslag mod lokale aviser, som er mange borgeres vigtigste og eneste adgang til den lokalpolitiske debat," skriver Danske Medier bl.a. og opfordrer politikerne til at vende tommelfingeren nedad til forslaget og bede om andre løsninger.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her