MediaWatch

S er bekymret for ugeavisers skæbne i postkrise

Postnords planer om at neddrosle uddelingen af husstandsomdelte lokalaviser giver betænkelighed hos Socialdemokratiet.

Den omfattende kriseplan, som Postnord for få dage siden præsenterede politikere og offentlighed for, sætter ugeavisernes livsvigte distribution ud til de danske husstande på spil. Det bekymrer socialdemokraterne, skriver Politiken.

Udsigten til, at Postnord neddrosler omdelingen af de lokalaviser til en ugedag, men ikke bestemte ugedage, sætter ugeavisforretningen hos mediehuse som Politikens Lokalaviser, Jysk Fynske Medier, Nordjyske Medier og Sjællandske Medier under pres.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er betænkelig ved et tiltag, som vil gøre det meget svært at opretholde ugeavisen, som vi kender den. Ugeavisen er rigtig mange steder et samlende punkt for lokalsamfundet," siger socialdemokraternes postordfører Christian Rabjerg Madsen til Politiken.

Han uddyber, at han nu vil drøfte det med Postnord og øvrige aktører på markedet.

De private mediers organisation Danske Medier har i en kommentar i dag rettet en skarp kritik mod redningsplanen fra Postnord.

"Postnord beder politikerne støtte et kraftig anslag mod lokale aviser, som er mange borgeres vigtigste og eneste adgang til den lokalpolitiske debat," skriver Danske Medier bl.a. og opfordrer politikerne til at vende tommelfingeren nedad til forslaget og bede om andre løsninger.

Forsiden lige nu

Mr. TV kritiserer DR: I lever ikke op til Pippi-princip

DR varetager egne interesser frem for at agere lokomotiv for den samlede danske tv-branche, mener tidligere Yousee-direktør. DR-direktør afviser, at DR ikke samarbejder, men siger, at DR's rolle først og fremmest er at levere public service til alle danskere.

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere