MediaWatch

Politikens direktør stopper

Roy Bruhn-Petersen stopper på Politiken efter 14 år. "Jeg har uforløste kræfter, som jeg godt vil prøve af uden for Rådhuspladsen," forklarer han.

Politikens bladdirektør, Roy Bruhn-Petersen, fratræder sin stilling. Det oplyser avisen i en pressemeddelelse.

Direktøren har selv valgt at sige op, fremgår det af meddelelsen. Avisen skal i gang med en ny strategiperiode, og derfor mener den afgående direktør, at tidspunktet til at sige stop er rigtigt nu.

"Efter 30 år i mediebranchen, de seneste knap 15 år på Politiken, og stående over for den femte strategiperiode på Politiken er det et optimalt tidspunkt at give stafetten videre. Både for Politiken og for mig. Politiken er udviklingsmæssigt og økonomisk i god gænge, og jeg har uforløste kræfter, som jeg godt vil prøve af uden for Rådhuspladsen. Jeg har kun ros til overs for Politikens nye ledelse og de mange igangværende udviklingstiltag," udtaler Roy Bruhn-Petersen i pressemeddelelsen.

Før sin tid på Politiken bestred Roy Bruhn-Petersen, 56, en række andre topposter i den danske medieverden blandt andet som direktør for Børsen Magasiner og Bonniers Bogklubber.

Han har sidste arbejdsdag på Politiken 15. marts, og avisen indleder nu jagten på Roy Bruuhn-Petersens afløser.

"Jeg har den største respekt for Roy både på det personlige og professionelle plan. Politiken skylder ham en stor tak for igennem alle årene at have leveret en enestående indsats, så Politiken i dag står med en førende markedsposition og en sund økonomi," udtaler Politikens ansv. chefredaktør, Christian Jensen, om direktørens afsked med avisen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere