MediaWatch

JP-ansatte skal stemme om ny overenskomst

DJ og ledelsen på avisen er blevet enig om ny overenskomst. Men før forbundet og tillidsfolk vil underskrive aftalen, beder de avisens ansatte om at vurdere den.

Jyllands-Postens redaktionelle medarbejdere skal i denne uge stemme om en ny overenskomst, som Dansk Journalistforbund er blevet enig med ledelsen på avisen om. Det skriver Journalisten.

Dansk Journalistforbund og avisens tillidsfolk har bedt de ansatte på avisen vurdere, om aftalen er god nok, før de underskriver den. Resultatet i afstemningen vil kun være vejledende, men vil formentlig afgøre aftalens fremtid, skriver Journalisten. Forbundet opfordrer medlemmerne til at stemme ja til aftalen.

"Den nye aftale skal få det skjulte overarbejde frem i lyset," siger Dansk Journalistforbunds forhandlingschef Claus Iwersen til Journalisten.

Ifølge fagbladet vil den nye aftale komme DJ-medlemmerne til gode i forhold til arbejdstider og overarbejde, mens ledelsen får lettere ved at planlægge sig fra afspadsering.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere