MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_39956726.jpg Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto/Arkiv

JP/Politikens Hus fordobler bestyrelseshonorarer

Bestyrelsen i JP/Politikens Hus får i 2017 dobbelt så meget i honorar som i 2016. Fordoblingen skyldes, at honorarerne ikke er blevet reguleret i mange år, siger Lars Munch.

AF

JP/Politikens Hus fordobler bestyrelsesmedlemmernes honorar i 2017. Det skriver JP/Politikens Hus' personaleblad, Svingdøren, ifølge Journalisten.

Fordoblingen af honoraret betyder, at et menigt medlem går fra 125.000 kr. til 250.000 kr., næstformanden får 500.000 kr. mod tidligere 250.000 kr., og bestyrelsesformand Lars Munch går fra 375.000 kr. til 750.000 kr. Lars Munch får derudover 1,5 mio. kr., altså i alt 2,25 mio. kr., fordi formandsposten er hans primære arbejde.

I personalebladet fortæller Lars Munch ifølge Journalisten, at fordoblingen af honorarerne skyldes, at bestyrelsen ikke er blevet reguleret i "syv-otte år".

"Vi har set på, hvad lignende virksomheders bestyrelser fik, og det viste sig, at vi lå under halvdelen af, hvad de gav i bestyrelseshonorar," siger Lars Munch i Svingdøren ifølge Journalisten.

I Svingdøren erkender Lars Munch, at det kan opfattes som dårlig timing, at bestyrelsen forhøjer honoraret i periode, hvor koncernen har været igennem flere fyringsrunder. Over for Journalisten kalder tillidsmand på Politiken Pernille Mac Dalland da også fordoblingen af honorarerne for "dårlig stil" og "et kedeligt signal".

Disclaimer: MediaWatch er en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, men har redaktionel frihed til at dække JP/Politikens Hus som alle andre medievirksomheder. Medarbejderne på MediaWatch og Watch Medier sidder på egen adresse og deltager ikke i orienterende medarbejdermøder i JP/Politikens Hus.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her