MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_16683814 (1).jpg Landbrug & Fødevarers hovedsæde, Axelborg i København. | Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv

Tillidsrepræsentant vejrer morgenluft efter DR-afgørelse

Landbrugsmediernes medarbejdere står i en sag lignende den, der i går blev afgjort om DR-medarbejderes betalte frokostpause. Tillidsrepræsentant mener, at DR-afgørelsen støtter medarbejdernes sag.

AF

Tillidsrepræsentant på Landsbrugsmedierne, Morten Thomsen, mener, at medarbejderne i mediehuset har fået bedre kort på hånden i en sag om betalt frokostpause. Det skriver Journalisten.

Baggrunden for optimismen skal findes i den afgørelse, der blev truffet i går. Her vandt en række fagforbund en voldgiftssag over DR om medarbejdernes ret til en betalt frokostpause.

Landbrugsmediernes medarbejdere har en lignende sag kørende med deres arbejdsgiver som modpart. Ledelsen varslede i 2015 en afskaffelse af den betalte frokostpause med virkning fra et år senere. Sagen var oprindeligt berammet til efteråret 2016, men blev udskudt til maj i år som følge af DR-sagen, der altså blev afgjort i går.

"Jeg kan kun se, at det støtter vores sag, at DR-sagen endte, som den gjorde," siger Morten Thomsen til Journalisten.

Fagbladet skriver, at Landbrugsmediernes ledelse først vil nærlæse dommen i DR-sagen og derefter tage stilling til, om den får indflydelse på sagen.

DR havde budgetteret med, at en afskaffelse af den betalte frokostpause ville give en årlig besparelse på 45 mio. kr. fra 2018 og fremefter. Pengene er en del af en samlet spareplan på i alt 161 mio. kr. årligt. Der skal derfor ændres i spareplanerne.

"Spisepausen ville bidrage med 45 mio. kr. fuldt indfaset fra 2018 ud af et samlet besparelsesmål på 161 mio. kr. Når vi ikke kan gennemføre det element, så går vi i gang med at lave en revideret økonomiplan, så vi har balance i DR’s økonomi. Det er en bundet opgave," sagde Nikolas Lyhne-Knudsen, DR's økonomidirektør, i går til MediaWatch.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her