MediaWatch

JP/Politikens Hus køber gerne resten af Børsen

Hvis vilkårene ændrer sig og tillader et fuldstændigt køb, er JP/Politikens Hus parat til at øge sin ejerandel af Børsen fra 49,9 til 100 pct.

JP/Politikens Hus må i første omgang nøjes med at sætte sig på 49,9 pct. af Børsen. Men hvis muligheden byder sig, så overtager mediekoncernen gerne hele erhvervsavisen, siger JP/Politikens Hus' adm. direktør, Stig Ørskov, til Børsen.

JP/Politikens Hus bød oprindeligt på hele Børsen, men efter betænkeligheder fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen valgte selskabet at trække følehornene til sig og i stedet købe en ikke-kontrollerende aktiepost.

"Forudsætningen er, at Konkurrencestyrelsen er klar til at godkende sådan en handel, men hvis og når sådan en mulighed opstår, er vi helt klart interesseret i at eje hele Børsen," siger Stig Ørskov til Børsen.

Prisen for ejerandelen på 49,9 pct. er 400 mio. kr. Dermed har parterne holdt fast i den salgspris, der blev aftalt for lidt over et år siden, da planen var, at JP/Politikens Hus skulle købe hele Børsen af den nuværende ejer, svenske Bonnier. Dengang lød prisen for hele selskabet på 800 mio. kr.

Bonnier vil også fremover sidder på magten i Børsen blandt andet udtrykt ved, at JP/Politikens Hus ikke får nogen bestyrelsesposter med i handlen.

Forsiden lige nu

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere