MediaWatch

Medie: BTMX fyrer faste fotografer

Ifølge Journalisten er ledelsen på BT og Metroxpress kommet med et udspil til, hvordan afskedigelserne i forbindelse med fusionen vil blive fordelt.

Fra venstre BTMX's chefreraktør Jens Grund, adm. direktør Thomas Raun og Mette Maix, adm. direktør i Berlingske Media, ved præsentationen af fusionen.

14 journalistiske stillinger skæres væk som følge af fusionen mellem BT og Metroxpress, kom det frem i går. I dag kan Journalisten så fortælle, hvordan ledelsen ser dem udmøntet.

Fagbladet erfarer, at stillingerne fordeler sig på fem fotografer, fire journalister, to redigerende på sportsredaktionen samt yderligere tre stillinger. Samtidig skal chefantallet skæres ned fra 17 til 12 i den nye organisation.

Ifølge MediaWatchs oplysninger vil BTMX-fusionen betyde, at 23 stillinger nedlægges. Derudover vil en række ledige stillinger ikke blive genbesat.

"Jeg vil også gerne sige, at i det antal fyringer, vi har fået meldt ud, har man fratrukket de vakante stillinger, så nedbemandingen reelt er større end det antal, der er meldt ud," sagde Jesper Vestergaard Larsen, tillidsmand på BT, i går. Han ønskede ikke at kommentere antallet af fyringer.

MediaWatch forsøger at få en kommentar fra de relevante tillidsrepræsentanter og ledelsen i BTMX.

Berlingske Media oplyser gennem kommunikationsafdelingen til MediaWatch, at ledelsen ikke ønsker at kommentere oplysningerne eller udspil, mens de interne forhandlinger står på.

Opdateret kl. 11.34 med oplysning om, at Berlingske Medias ledelse ikke ønsker at kommentere oplysningerne.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere