MediaWatch

Kommune kritiserer JP for forsidehistorie

Herning Kommune mener, at Jyllands-Posten bevidst fortæller usandheder i sag om ny politiskole. Avisen afviser kritikken.

Hvor stor en grund har Herning Kommune foreslået til en ny politiskole?

Det er i meget grove træk stridspunktet mellem kommunen og Jyllands-Posten, som gennem længere tid har skrevet om den nye politiskole. Jyllands-Postens skrev tirsdag på sin forside, at "Herning tilbød for lille grund til politiskole." Ifølge Jyllands-Posten, som har fået to fagkyndige til at regne på grundens størrelse, er den 28-30.000 kvadratmeter stor. Herning Kommune mener, den er 55.000 kvadratmeter.

Men det er usandt, lyder Herning Kommune, der mener, at Jyllands-Posten regner på et forkert areal. I en pressemeddelelse under overskriften "Jyllands-Posten fortsætter usandheder om Herning Kommune" udtaler borgmester Lars Krarup (V), at Jyllands-Posten har handlet imod bedre vidende.

"Dette er fuldstændig i modstrid med samtlige de informationer, vi har givet Jyllands-Posten. Vi har ikke udvidet noget, ikke "offentliggjort" noget, ikke foretaget nogen ændringer overhovedet. Vores forslag, en grund på ca. 55.000 kvadratmeter tæt ved centrum, lå på bordet, før Jyllands-Posten gik ind i sagen. Det ligger der nu. Og det ligger der i morgen," siger Lars Krarup i pressemeddelelsen.

Jyllands-Postens chefredaktør, Jacob Nybro, mener ikke, at der er noget at komme efter. Han henholder sig til, at det areal, som avisen har målt på, er det, som blev præsenteret retsordførerne i Folketinget i efteråret. Derfor kommer der ikke noget dementi fra avisen.

"Det gør der ikke, fordi det, vi har skrevet, er helt korrekt. Vores historie handler om, hvilke oplysninger Herning Kommune har givet foketingspartiernes retsordførere 6. november 2016. Dengang oplyste man politikerne om en helt specifik placering, og her vedlagde man en illustration med ordene "Byggegrund til ny politiskole". Det er en ret præcis tegning, som følger buske, stier og hegn på områder," siger Jacob Nybroe til Jyllands-Posten.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere