MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
JP lysskilt Jyllands Posten HOUGAARD NIELS.jpg Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Kommune kritiserer JP for forsidehistorie

Herning Kommune mener, at Jyllands-Posten bevidst fortæller usandheder i sag om ny politiskole. Avisen afviser kritikken.

AF

Hvor stor en grund har Herning Kommune foreslået til en ny politiskole?

Det er i meget grove træk stridspunktet mellem kommunen og Jyllands-Posten, som gennem længere tid har skrevet om den nye politiskole. Jyllands-Postens skrev tirsdag på sin forside, at "Herning tilbød for lille grund til politiskole." Ifølge Jyllands-Posten, som har fået to fagkyndige til at regne på grundens størrelse, er den 28-30.000 kvadratmeter stor. Herning Kommune mener, den er 55.000 kvadratmeter.

Men det er usandt, lyder Herning Kommune, der mener, at Jyllands-Posten regner på et forkert areal. I en pressemeddelelse under overskriften "Jyllands-Posten fortsætter usandheder om Herning Kommune" udtaler borgmester Lars Krarup (V), at Jyllands-Posten har handlet imod bedre vidende.

"Dette er fuldstændig i modstrid med samtlige de informationer, vi har givet Jyllands-Posten. Vi har ikke udvidet noget, ikke "offentliggjort" noget, ikke foretaget nogen ændringer overhovedet. Vores forslag, en grund på ca. 55.000 kvadratmeter tæt ved centrum, lå på bordet, før Jyllands-Posten gik ind i sagen. Det ligger der nu. Og det ligger der i morgen," siger Lars Krarup i pressemeddelelsen.

Jyllands-Postens chefredaktør, Jacob Nybro, mener ikke, at der er noget at komme efter. Han henholder sig til, at det areal, som avisen har målt på, er det, som blev præsenteret retsordførerne i Folketinget i efteråret. Derfor kommer der ikke noget dementi fra avisen.

"Det gør der ikke, fordi det, vi har skrevet, er helt korrekt. Vores historie handler om, hvilke oplysninger Herning Kommune har givet foketingspartiernes retsordførere 6. november 2016. Dengang oplyste man politikerne om en helt specifik placering, og her vedlagde man en illustration med ordene "Byggegrund til ny politiskole". Det er en ret præcis tegning, som følger buske, stier og hegn på områder," siger Jacob Nybroe til Jyllands-Posten.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her