MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_57731350.jpg Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Danske Medier vil føre PET-sag til Højesteret

Domstolenes kendelser mod JP/Politikens Hus’ udgivelse af PET-bogen strider mod grundlæggende princip, mener Danske Medier.

AF

Først nedlagde Københavns Byret fogedforbud mod JP/Politikens Hus i sagen om bogudgivelsen ”Syv år for PET”. Det blev siden stadfæstet af Østre Landsret.

Domstolenes kendelser strider imod medieansvarslovens princip om, at den ansv. chefredaktør er ansvarlig for et medies indhold - og ikke udgiverselskabet bag publikationen, mener Danske Medier.

Derfor går brancheorganisationen for private medier nu ind i sagen og har på vegne af JP/Politikens Hus ansøgt Procesbevillingsnævnet om tredjeinstansbevilling for at få lov til at føre sagen for Højesteret. Det skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

"Redaktøransvaret er et grundlæggende princip i dansk medievirksomhed. I en tid, hvor økonomiske og forretningsmæssige forhold medfører fusioner og opkøb af medievirksomheder, er det afgørende, at redaktøransvaret respekteres – også af myndighederne," siger Danske Mediers adm. direktør, Ebbe Dal, i pressemeddelelsen.

Ifølge Danske Medier kan det potentielt få konsekvenser for mediemangfoldigheden, hvis udgiverselskaber skal have ansvaret for indholdet af medier.

JP/Pol overvejer at gå til Højesteret i sag om PET-bog  

JP/Pol finder kendelse i PET-sag "betænkelig"  

PET vil lægge sag an mod JP/Politikens Hus  

PET-bog: Landsret godkender fogedforbud mod mediehus  

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her