MediaWatch

Danske Medier vil føre PET-sag til Højesteret

Domstolenes kendelser mod JP/Politikens Hus’ udgivelse af PET-bogen strider mod grundlæggende princip, mener Danske Medier.

Først nedlagde Københavns Byret fogedforbud mod JP/Politikens Hus i sagen om bogudgivelsen ”Syv år for PET”. Det blev siden stadfæstet af Østre Landsret.

Domstolenes kendelser strider imod medieansvarslovens princip om, at den ansv. chefredaktør er ansvarlig for et medies indhold - og ikke udgiverselskabet bag publikationen, mener Danske Medier.

Derfor går brancheorganisationen for private medier nu ind i sagen og har på vegne af JP/Politikens Hus ansøgt Procesbevillingsnævnet om tredjeinstansbevilling for at få lov til at føre sagen for Højesteret. Det skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

"Redaktøransvaret er et grundlæggende princip i dansk medievirksomhed. I en tid, hvor økonomiske og forretningsmæssige forhold medfører fusioner og opkøb af medievirksomheder, er det afgørende, at redaktøransvaret respekteres – også af myndighederne," siger Danske Mediers adm. direktør, Ebbe Dal, i pressemeddelelsen.

Ifølge Danske Medier kan det potentielt få konsekvenser for mediemangfoldigheden, hvis udgiverselskaber skal have ansvaret for indholdet af medier.

JP/Pol overvejer at gå til Højesteret i sag om PET-bog

JP/Pol finder kendelse i PET-sag "betænkelig"

PET vil lægge sag an mod JP/Politikens Hus

PET-bog: Landsret godkender fogedforbud mod mediehus

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere