MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_39509596.jpg

Lars Munch: Vores omdømme er skadet

Ugevis af mediestormvejr om JP/Politikens topledelse har slidt på koncernen, mener formand Lars Munch. Han afviser, at Ejbøl fik tocifret millionbonus.

AF

Damarks største privateejede mediehus har fået "buler i forskærmen" efter flere ugers kritiske historier om magtkampe og millionbonuser i topledelsen af JP/Politiken. Det oplyser en af husets egne titler, Politiken, mandag aften, efter der i dag er blevet afholdt debatmøder om sagerne med formand Lars Munch. Møder, hvor der ifølge Politiken var nedlagt forbud om at referere fra.

Han siger, at sagerne har skadet omdømmet. Adspurgt efter debatmøderne siger han til avisen, at man vil møde imagedykket med åbenhed.

"Det gør vi ved at svare på de henvendelser, vi får. Vi har svaret på langt de fleste på nær i Flemming Rose-sagen. Der har vi den holdning, at vi ikke i offentligheden diskuterer personalesager."

Sagerne, koncernen er indblandet i, drejer sig blandt andet om, at Lars Munch og Jørgen Ejbøl som daværende direktør og formand for koncernen i 2011 gav Jyllands-Postens tidligere kultur- og uddannelsesredaktør Flemming Rose mundkurv på i forbindelse med Muhammed-sagen. Yderligere skal samme Ejbøl have nægtet at forlade sin post som formand i 2015 som aftalt, ligesom Ejbøl skal have lækket historier til daværende Venstre-statsminister Anders Fogh Rasmussen. Sidstnævnte historie afviser Ejbøl.

Sidst men ikke mindst har forfatter Kirsten Jacobsen i portrætbogen Pansergeneralen om Jørgen Ejbøl hævdet, at han i 2014 fik en bonus, der "angiveligt" matchede på det tidspunkt afgående direktør Lars Munchs fastholdesbonus. Dette har Ejbøl senere afvist, ligesom Kirsten Jacobsen har meldt ud, at hun ikke er skråsikker i sagen.

Lars Munch oplyser i dag til Politiken, at afskedsbonussen kun var på tre mio. kr.

Millionbeløbene har været genstand for skarp kritik af medarbejderne.

"(...) Det virker klart provokerende i en situation, hvor vi har skullet fyre ansatte på alle tre aviser, og hvor det har været svært at forhandle noget ekstra hjem til folk," har Pernille Mac Dalland i dag sagt til MediaWatch.

Tillidsrepræsentant: JP/Pol-bonusser virker provokerende

JP/Pol-formand indkalder ansatte til debatmøde

Christian Jensen: Der står flere spørgsmål tilbage i Ejbøl-sager

Chefredaktører forstår journalisters krav om svar i Ejbøl-sager

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her