MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_38715999.jpg Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Forhandling om personlige tillæg er årsag til EB-strejke

De redaktionelle medarbejdere på Ekstra Bladet har nedlagt arbejdet i protest mod ledelsen udspil på nul kroner i personligt tillæg.

AF

Da de redaktionelle medarbejdere på Ekstra Bladet i går valgte at slukke deres computere og nedlægge arbejdet skete det på grund af utilfredshed med ledelsens udspil til regulering af de personlige tillæg, som træder i kraft 1. april. Det skriver Dansk Journalistforbund i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at nedlægge arbejdet blev truffet, da medarbejderne blev orienteret om det foreløbige resultat af tre forhandlingsrunder mellem tillidsrepræsentanterne og ledelsen, hvor sidstnævnte har lagt op til, at der ikke vil komme en stigning i medarbejdernes personlige tillæg.

Som resultat af overenskomstforhandlingerne i 2014 steg skalalønnen for medarbejderne på Ekstra Bladet og alle andre mediehuse i Danske Mediers Arbejdsgiverforening med 288 kr. fra 1. marts. Det svarer ifølge Dansk Journalistforbund til en gennemsnitlig lønstigning på 0,7 pct.

Udover den aftalte stigning i skalalønnen lægger overenskomsten op til lokale forhandlinger mellem chefredaktionen og tillidsrepræsentanterne om regulering af personlige tillæg. Det er i disse forhandlinger, at ledelsen på EB har lagt op til en stigning på nul kroner.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her