MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
politikens lysavis.jpg Foto: Jens Dresling/Polfoto

Politiken med i nyt europæisk medienetværk

10 europæiske medier går sammen om at levere dybdeborende journalistik på tværs af landegrænser. Politiken er med fra Danmark.

AF

Under rubrikken "Terrorvåben flyder frit i EU" kunne Politiken i fredags fortælle, at våbnene, som militante islamister har brugt til at dræbe 150 mennesker i Europa siden terrorangrebet på Charlie Hebdo, er blevet transporteret lovligt frem og tilbage over grænserne inden for EU på grund af manglende lovgivning.

Artiklen er et resultat at et nyt samarbejde mellem europæiske medier, som Politiken er en del af.

European Investigative Collaboration (EIC) hedder det og består af 10 medier. Formålet er at sætte de grænseoverskridende historier på dagsordenen og ved hjælp af en fælles researchindsats komme dybere i afdækningen af historierne.

"Denne historie (om terrorvåbnene, red.), som for første gang kortlægger dødbringende våbens vej til terrorangrebene i Paris i januar og november i fjor, og afslører EU’s manglende reaktion på advarsler, er første resultat af samarbejdet," skriver Politiken.

Udover Politiken er tyske Der Spiegel, Le Soir fra Belgien, Mediapart fra Frankrig, italienske L’Espresso, El Mundo fra Spanien, Newsweek i Serbien, østrigske Falter og The Black Sea /CRIJ fra Rumænien med i samarbejdet.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her