MediaWatch

Tidligere ministre undrer sig over mørkelagt interview-info

Oplysninger om et interview i 2007 af daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussen, er mørkelagt i et særligt sikkerhedsarkiv, og det møder ikke forståelse hos to tidligere ministre.

Bo Elkjær (tv.) og Anders Fogh Rasmussen under interviewet i 2007.

Bo Elkjær interviewede som journalist på Ekstra Bladet i 2007 statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) om grundlaget for Irak-krigen. Oplysninger om interviewet er blevet mørkelagt og henlagt til et særligt sikkerhedsarkiv i Statsministeriet. Det skrev Jyllands-Posten søndag.

I dagens udgave af samme avis giver to tidligere ministre udtryk for undren over, hvorfor det er nødvendigt at holde oplysninger om et interview hemmelige.

Holger K. Nielsen (SF) var bl.a. udenrigsminister i den socialdemokratisk ledede regering under ledelse af Helle Thorning-Schmidt, og han forklarer til Jyllands-Posten, at forberedelser til interviews handler om forslag til, hvilke svar man kan give under interviewet.

"Og her er der jo netop tale om ting, som embedsmændene mener, at man godt kan sige til pressen. Og derfor er det da ekstra underligt, at det lige præcist i dette her tilfælde, hvor det handler om grundlaget for Irak-krigen, at tingene bliver holdt tilbage. Det får en til at tro, at der i rådgivningen af Fogh måske kan være noget, der stadig er sprængfarligt," siger Holger K. Nielsen til Jyllands-Posten.

Også Martin Lidegaard (RV), der ligeledes er tidligere udenrigsminister, undrer sig over sagen og kalder mørklægningen "mystisk".

Forsiden lige nu

Få overblikket over chefskiftet på Børsen

Efter et lille halvt års ventetid blev det i går offentliggjort, hvem der skal udvikle erhvervsavisen Børsen fremover som ny topchef. Få overblikket over fakta, kommentarer og baggrund til skiftet her.

Bestsellersalget skuffer

Sæsonens store bøger sælger mindre end forventet ifølge flere forlag og forhandlere. Det har bl.a. ramt Gyldendal på økonomien.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere