MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_53205761.jpg Foto: Jens Dresling/Polfoto

Ekstra Bladet har forsøgt at forlige gidselsag

Avisen har forgæves forsøgt at forlige sagen med to danske sømænd, der sad som gidsler i Somalia i næsten to et halvt år.

AF

At sagen med de tidligere gidsler Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez er endt i en retssag, er ikke med Ekstra Bladets ubetinget gode vilje. Ekstra Bladet har nemlig forsøgt at forlige sagen, men uden held, skriver Jyllands-Posten.

"Jeg har ikke ønsket denne sag. Det tjener ingen af parterne. Jeg ønsker stadig en uvildig undersøgelse af, hvad der er foregået i hele gidselsagen, men denne retssag ville jeg gerne have været foruden. Derfor forsøgte vi så vidt muligt at lave et forlig med Søfartens Ledere (der repræsenterer Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez, red.), men det var de ikke interesserede i," siger Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, til Jyllands-Posten.

Poul Madsen håber dog, at retssagen måske kan skabe klarhed om de to sømænds 838 dage i fangenskab hos somaliske pirater. Poul Madsen afviser, at Ekstra Bladet har været brugt som nyttige idioter for gidseltagerne og mener, at skurkene i sagen er piraterne og de to sømænds daværende arbejdsgiver, rederiet Shipcraft.

Det er fagforbundet Søfartens Ledere, der på vegne af Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez har sagsøgt Ekstra Bladet for 1 mio. kr., fordi organisationen mener, at Ekstra Bladets kampagne om sagen i 2012 og 2013 gik for tæt på gidslerne og dermed krænkede privatlivets fred.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her