MediaWatch

Søfolk kræver en million af Ekstra Bladet

To søfolk, der sad som gidsler hos somaliske pirater, kræver samlet en million kr. i erstatning af Ekstra Bladet. Retssagen begynder i dag.

I dag, mandag, starter retssagen om Ekstra Bladets dækning af to sømænds gidseltagning hos somaliske pirater. De to sømænd kræver en erstatning på 500.000 kr. hver, og at Ekstra Bladet fjerner fotos og udtalelser fra søfolkene på eb.dk, som, de mener, har været krænkende, skriver Politiken.

Det er de to søfolks organisation, Søfartens Ledere, der har trukket Ekstra Bladet i retten. Organisationen mener, at Ekstra Bladets dækning af sagen gik for tæt på gidslerne og dermed krænkede privatlivets fred.

"Der er vist fotos af dem i ufrivillige og ydmygende situationer. Der er bragt meget personlige oplysninger om deres mentale og fysiske situation, at de var syge og ville begå selvmord. Vi mener, at der er et hensyn at tage til folk, som er udsat for en kriminel handling, imens dækningen foregår," siger Fritz Ganzhorn, direktør i Søfartens Ledere, til Politiken.

Samtidig mener Søfartens Ledere, at Ekstra Bladets dækning har skadet forhandlingerne om søfolkenes frigivelse, og at avisen har forsøgt at påvirke den danske stat.

Forsiden lige nu

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere