MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_38715999.jpg Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Søfolk kræver en million af Ekstra Bladet

To søfolk, der sad som gidsler hos somaliske pirater, kræver samlet en million kr. i erstatning af Ekstra Bladet. Retssagen begynder i dag.

AF

I dag, mandag, starter retssagen om Ekstra Bladets dækning af to sømænds gidseltagning hos somaliske pirater. De to sømænd kræver en erstatning på 500.000 kr. hver, og at Ekstra Bladet fjerner fotos og udtalelser fra søfolkene på eb.dk, som, de mener, har været krænkende, skriver Politiken.

Det er de to søfolks organisation, Søfartens Ledere, der har trukket Ekstra Bladet i retten. Organisationen mener, at Ekstra Bladets dækning af sagen gik for tæt på gidslerne og dermed krænkede privatlivets fred.

"Der er vist fotos af dem i ufrivillige og ydmygende situationer. Der er bragt meget personlige oplysninger om deres mentale og fysiske situation, at de var syge og ville begå selvmord. Vi mener, at der er et hensyn at tage til folk, som er udsat for en kriminel handling, imens dækningen foregår," siger Fritz Ganzhorn, direktør i Søfartens Ledere, til Politiken.

Samtidig mener Søfartens Ledere, at Ekstra Bladets dækning har skadet forhandlingerne om søfolkenes frigivelse, og at avisen har forsøgt at påvirke den danske stat.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her