MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_26337839.jpg Foto: Ole Frederiksen/Polfoto/Arkiv

Borgmester overvejer juridiske skridt efter falske læserbreve

Borgmesteren i Faaborg-Midtfyn Kommune overvejer at tage retslige skridt, efter otte falske og stærkt kritiske læserbreve er blevet bragt i Fyns Amts Avis og Fyens Stifstidende.

AF

Otte læserbreve bragt i Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende kan få et retsligt efterspil. Det skriver DR.

Baggrunden er den, at læserbrevene har vist sig at være falske. I kraftige vendinger med formuleringer som "Christian Thygesen er en katastrofe for kommunen" og "Tjener Thygesens venner på asylansøgere?" langes der ud efter Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Christian Thygesen.

"Avisen er brugt som nyttig idiot. De har efterfølgende gjort et stort stykke arbejde for at afdække sagen og også forsøgt at give mig oprejsning, men jeg overvejer stadigvæk, om der bør være et strafferetsligt efterspil," siger Christian Thygesen til DR.

Fyens Stiftstidendes chefredaktør, Poul Kjærgaard, siger til DR, at avisen ser med stor alvor på sagen og forsøger at kortlægge fejlen, så det ikke kan ske igen.

Vibeke Borberg, forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, siger, at aviserne selv kan hænge på et eventuelt økonomisk ansvar i sagen, hvis det ikke kan lade sig gøre at finde ud af, hvem den egentlige skribent bag læserbrevene er.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her