MediaWatch

Borgmester overvejer juridiske skridt efter falske læserbreve

Borgmesteren i Faaborg-Midtfyn Kommune overvejer at tage retslige skridt, efter otte falske og stærkt kritiske læserbreve er blevet bragt i Fyns Amts Avis og Fyens Stifstidende.

Otte læserbreve bragt i Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende kan få et retsligt efterspil. Det skriver DR.

Baggrunden er den, at læserbrevene har vist sig at være falske. I kraftige vendinger med formuleringer som "Christian Thygesen er en katastrofe for kommunen" og "Tjener Thygesens venner på asylansøgere?" langes der ud efter Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Christian Thygesen.

"Avisen er brugt som nyttig idiot. De har efterfølgende gjort et stort stykke arbejde for at afdække sagen og også forsøgt at give mig oprejsning, men jeg overvejer stadigvæk, om der bør være et strafferetsligt efterspil," siger Christian Thygesen til DR.

Fyens Stiftstidendes chefredaktør, Poul Kjærgaard, siger til DR, at avisen ser med stor alvor på sagen og forsøger at kortlægge fejlen, så det ikke kan ske igen.

Vibeke Borberg, forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, siger, at aviserne selv kan hænge på et eventuelt økonomisk ansvar i sagen, hvis det ikke kan lade sig gøre at finde ud af, hvem den egentlige skribent bag læserbrevene er.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere