MediaWatch

Staten overtager kritisk avis i Tyrkiet

Den tyrkiske stat har fået kontrollen med avisen Zaman, der har været kritisk over for regeringen.

En af Tyrkiets største aviser, Zaman, er blevet sat under administration af den tyrkiske stat, skriver BBC.

Det sker ifølge BBC efter en afgørelse i retten i Tyrkiet, som dog ikke kommer med en begrundelse for, hvorfor den tyrkiske regering nu kan indsætte administratorer på avisen, der er kendt for at skrive meget kritisk om den siddende præsident Recep Tayyip Erdogan.

Avisen har tætte forbindelser til Gülen-bevægelsen - også kaldet Hizmet - som Tyrkiet anser for at være en terrororganisation.

Aktionen mod Zaman er den seneste i rækken af indgreb mod den frie presse i Tyrkiet. Flere journalister er blevet anholdt, og senest er reporterne Can Dundar og Erdem Gul fra avisen Cumhuriyet løsladt efter tre måneders varetægtsfængsling. De er fortsat anklagede og risikerer livstid i fængsel for at skrive, at den tykiske stat har sendt våben til islamiske fraktioner i Syrien.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere