MediaWatch

Ombudsmanden kritiserer lang svartid på aktindsigt

Journalist på Politiken måtte vente over 200 arbejdsdage, før han fik svar på en anmodning om aktindsigt. Det møder kritik fra Folketingets Ombudsmand.

Jakob Sheikh, journalist på Politiken, ventede over 200 arbejdsdage på en aktindsigtsanmodning til Justitsministeriet, og det bliver kritiseret af Folketingets Ombudsmand. Det skriver Politiken.

Normalt skal en anmodning om aktindsigt besvares inden for syv arbejdsdage. Tidsfristen kan dog udvides til 40 arbejdsdage, hvis der er tale om særligt komplicerede eller omfattende anmodninger. Og de 200 dage er ganske enkelt for lang tid, skriver Folketingets Ombudsmand i en afgørelse.

"Samlet set er det min opfattelse, at sagsbehandlingstiden på over 200 arbejdsdage er meget kritisabel," står der ifølge Politiken i afgørelsen fra ombudsmanden.

Anmodningen om aktindsigt fra Jakob Sheikh handlede bl.a. om korrespondance om radikaliseringstiltag mellem Justitsministeriet og landets politikredse, skriver Politiken.

Forsiden lige nu

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere