MediaWatch

Britisk journalistforbund: Independent-lukning kan koste 100 job

Lukningen af den Engelsk papiravis The Independent møder stor kritik.

Til marts stopper printudgaven af The Independent og The Independent on Sunday og vil for fremtiden kun eksistere som digital avis. Det britiske journalistforbund, National Union of Journalists (NUJ), kritiserer beslutningen og mener, at det vil skade The Independents digitale fremtid foruden at koste arbejdspladser.

NUJ skønner, at lukningen af The Independent på print vil koste omkring 100 ansatte jobbet.

"Det potentielle tab af involverede arbejdspladser er massivt. Disse tal er samtidig et konservativt estimat, da de ikke medregner de folk, som er deltidsansat eller arbejder freelance," siger Laura Davison fra NUJ til forbundets hjemmeside..

Beslutningen vækker også politisk bekymring.

"Jeg blev trist, da jeg sidste uge blev gjort opmærksom på lukningen af The Independent og The Independent on Synday. Vores politiske system og demokrati vil lide under det," siger Caroline Lucas fra partiet Green Party ifølge NUJ.

The Independents ejer Evgeny Lebedev, har endnu ikke redegjort nærmere for, hvad der skal ske med avisens ansatte, men nævner dog tre i Storbritannien kendte skribenter, Robert Fisk, Patrick Cockburn og Grace Dent, som fortsætter på netavisen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere