MediaWatch

Krig på kniven mellem Post Danmark og North Media

North Media anklager Post Danmark for ulovlig konkurrence. Post Danmark er godt trætte af anklagerne.

Der ondt blod og hård kamp på markedet for omdeling af reklamer og gratisaviser. North Media, som ejer Søndagsavisen, anklager Post Danmark for ulovligheder og prisdumping. Post Danmark selv er trætte af anklagerne og melder hus forbi.

North Medias retorik blev skærpet torsdag, da selskabet fremlagde et stort underskud for 2015. I meddelelsen skriver North Media, at Post Danmark "misbruger sin dominerende stilling til at dumpe priserne".

"Post Danmark giver et stort underskud på dette her område, som de finansierer ved at sælge deres ejendomme, der jo er statens. Det er ikke almindelige konkurrence, og det er ulovligt," siger adm. direktør i North Media, Mads Dahl Andersen.

Han mener, at Post Danmark, der er delvist ejet af staten, kører sine omkostninger over i den del af sin forretning inden for brev- og pakkeuddeling, som Post Danmark er pålagt af staten, og som man har specielle regler for.

Det gør ifølge direktøren Post Danmark i stand til at sætte kunstigt lave priser i den del af markedet, hvor Post Danmark er i fri konkurrence.

"Det er efterhånden et gammelt og slidt mantra for North Media, at vi driver ulovlig konkurrence. Det er nogle grove beskyldninger, men vi er helt trygge ved, at vi følger loven til punkt og prikke," siger adm. direktør i Post Danmark, Henning Christensen.

Uenighed om dom

Sagen har været forbi de danske domstole og EU-Domstolen, hvor Post Danmark ikke er blevet dømt.

"Vi har domstolenes ord for, at det ikke passer. Og det bliver ikke rigtigt, bare fordi North Media bliver ved med at gentage det," siger Henning Christensen.

North Media selv har en anden opfattelse af, hvad der skete ved domstolene.

"Post Danmark blev dømt. Men dommen blev forkastet af EU på grund af teknikaliteter. De siger, de blev frikendt, men det gjorde de ikke. Vi har ikke opgivet rettens vej, og der kører stadig sager," siger Mads Dahl Andersen.

Hos Post Danmark venter man ikke, at anklagerne kommer til at have nogen betydning for forretningen.

"Det er selvfølgeligt ubehageligt. Men vi er efterhånden kommet dertil, at vi bare trækker lidt på skuldrene," siger Henning Christensen.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere