MediaWatch

Jyllands-Posten lancerer undervisningsprojekt om ytringsfrihed

Avisen søsætter sammen med De Danske Sprogcentre undervisningsmateriale, der sætter fokus på ytringsfriheden.

Et nyt undervisningsmateriale med navnet "Det frie ord" fra Jyllands-Posten og De Danske Sprogcentre skal kaste lys på ytringsfriheden. Det skriver Jyllands-Posten.

Avisens chefredaktør, Pierre Collignon, begrunder bl.a. det nye initiativ med, at tilstrømningen af flygtningen fra Mellemøsten kan sætte fornyet fokus på ytringsfriheden.

"Vi ved, at mange kommer hertil fra samfund med helt anderledes normer og traditioner, når det handler om at tolerere anderledestænkendes ytringer," skriver Pierre Collignon og fortsætter:

"Denne mulige konflikt vil vi gerne være med til at diskutere og ja, måske også forebygge. Derfor har Jyllands-Posten søsat et nyt undervisningstilbud, "Det frie ord", som både kan bruges på gymnasiale uddannelser og i folkeskolens ældste klasser - og på landets sprogcentre, hvor flygtninge og andre nye medborgere modtager danskundervisning."

Materialet behandler bl.a. de danske regler for ytringsfrihed og ytringsfrihedens historie i Danmark.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere