MediaWatch

Chefredaktør bliver ny journalist-formand på SDU

SDU's journalistuddannelser får ny formand til juni, når Per Westergård, Jysk Fynske Medier, stopper.

Efter otte år som formand for journalistuddannelserne på SDU stopper Per Westergård for at koncentrere sig om arbejdet som koordinerende chefredaktør for Jysk Fynske Medier.

Han efterfølges med udgangen af juni af Christian Jensen, der er ansv. chefredaktør på dagbladet Information, oplyser SDU i en pressemeddelelse.

”Journalistuddannelserne på SDU har efter min mening været fantastisk dygtige til at spille konstruktivt sammen med mediebranchen. Det, håber jeg, vil fortsætte,” siger Per Westergård i meddelelsen.

"Det er vigtigere end nogensinde, at der er et tæt samspil mellem journalistuddannelsen og branchen. For vores behov flytter sig fra år til år: Vi har brug for nyuddannede journalister med nye kompetencer: De skal have sans for innovation og lyst til iværksætteri. De skal være stærkere på det videns-faglige. Samtidig skal en del af dem have flair for multimediefortælling og sågar kunne kode. En kæmpe mundfuld,” siger han.

Journalistuddannelserne på SDU har 25 medarbejdere, 5-600 studerende fordelt på en bacheloruddannelse og to kandidatuddannelser, en fellowordning, efter- og videreuddannelses-kurser og søsætter løbende nye udviklings- og forskningsprojekter.

"Jeg glæder mig til at bidrage til at udvikle journalistuddannelsen på SDU, så den også i fremtiden er Danmarks førende og mest innovative. Mere end nogensinde er der behov for kvalitetsjournalistik for at kvalificere og perspektivere den offentlige debat – ikke mindst digitalt og i forhold til nye medie- og fortælleformater. I den sammenhæng kommer de journalistiske uddannelser til at spille en stadig større rolle," udtaler Christian Jensen, der ud over at være chefredaktør op Information bl.a. også er medlem af bestyrelsen i Den Danske Publicistklub og censor ved journalistuddannelserne på SDU.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere