MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_51904311.jpg Foto: Jens Henrik Daugaard/Polfoto

Bestyrelsesmedlem: JP/Politikens opkøb af Børsen er en fejltagelse

Investeringen i Børsen vil ikke give JP/Politikens Hus den ønskede fordel i konkurrencen mod bl.a. Google, mener ledelsesrådgiver og medlem af Informations bestyrelse.

AF

800 mio. kr. har JP/Politikens Hus indgået aftale om at betale for at overtage Dagbladet Børsen fra svenske Bonnier.

Opkøbet er blevet rost fra flere sider som et fornuftigt træk, men den vurdering deles ikke af ledelserådgiver og medlem af dagbladet Informations bestyrelse siden 2012, Rasmus Bech Hansen.

I et indlæg på Kforum kalder han det for et defensivt træk at investere de store summer i et medie, der stadig har hovedforretningen på print i stedet for at investere pengene i digital udvikling.

"Så den nøgterne sandhed er, at i en tid, hvor mediehuse verden over fokuserer al energi og kapital på digital omstilling, har Danmarks vel mest hæderkronede medievirksomhed valgt at bruge halvdelen af sin egenkapital på et aktiv, som i den mest optimistiske fremskrivning vil være svagt faldende i værdi," skriver Rasmus Bech Hansen i sit indlæg.

Han mener ikke, at den ekstra størrelse i sig selv vil gøre JP/Politikens Hus konkurrencedygtig over for internationale digitale "mastodonter" som Google og Facebook, som JP/Politikens Hus ledelse har fremført som en begrundelse for opkøbet. Den konkurrence skal tages op med softwareingeniører og digital udvikling, skriver Rasmus Bech Hansen.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her