MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Børsen_facade_1.jpg

Bonnier har trukket stort millionudbytte ud af Børsen

Den svenske mediekoncern har udbetalt 280 mio. i udbytte fra Børsen i løbet af de seneste år. Bonnier afviser sammenhæng med det aktuelle salg.

AF

De seneste to år har ejeren Bonnier hævet udbyttebetalingen i datterselskabet Børsen. 200 mio. kr. i 2013 og 80 mio. kr. i 2014. Det skriver Jyllands-Posten.

Udbetalingerne betyder, at egenkapitalen i selskabet er blevet væsentlig mindre. De millionstore beløb er et skift i forhold til foregående år, hvor udbyttebetalingen lå på 0-6 mio. kr. Bonnier afviser, at der er nogen sammenhæng mellem salget af Børsen og de seneste års store udbytter.

”Det har ingen som helst sammenhæng med salget af Børsen (Der var jo overhovedet ingen tanker omkring et salg førend et stykke inde i 2015). Udbetalingerne bør forstås ud fra det faktum, at Børsen øgede sit driftsresultat i de år, du nævner,” skriver Bonnier i en mail til Jyllands-Posten.

Fejlslagne investeringer betød, at Bonnier op til og under finanskrisen oparbejdede en betydelige gæld, som de seneste år er blevet nedbragt fra 9,3 mia. svenske kr. (7,5 mia. kr.) til 5,4 mia. svenske kr. (4,4 mia. kr.).

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her