MediaWatch

Distributør kritiserer Post Danmark

Distributionsmarkedet er fastlåst og reguleringen gammeldags. Det giver Post Danmark urimelige fordele, mener direktøren for distributøren FK i debatindlæg.

Under overskriften ”Hvad laver Post Danmark?” kritiserer adm. direktør i distributionsselskabet FK, Mads Dahl, i Børsen Post Danmark og de danske politikere for at holde hånden over en forældet forretningsmodel og lovgivning på distributionsmarkedet.

Lovgivningen betyder blandt andet, at Post Danmark kan opkræve en afgift af de distributionsselskaber, som ikke har et fuldt landsdækkende netværk. Det sker, når selskaberne benytter Post Danmark til omdeling i tyndt befolkede områder og efterfølgende bliver opkrævet et gebyr udover den på forhånd aftalte pris, hvilket ifølge Mads Dahl gør det dyrere for virksomheder som FK at benytte Post Danmark end at distribuere posten og reklametryksagerne selv.

Han mener derfor, at der er behov for at ændre på måden, som markedet bliver reguleret på.

”Man kunne jo vælge at regulere Post Danmark, så distributionsnetværket skal udbydes på samme måde som staten gør på jernbanenettet. Eller man kunne vælge at Posten ikke må tage ublu priser, og dermed kunne blive et distributionsselskab for alle der skal have bragt post, aviser eller reklamer ud. Eller vi kan blive enige om en, omkostningsbegrundet - og gennemsigtig - model, der ikke er i strid med konkurrenceloven. Mulighederne er mange,” skriver Mads Dahl i Børsen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere