MediaWatch

Medieordførere efter opråb: Lokalmedier skal styrkes

Fra Christiansborg er der opbakning fra flere partier til at styrke lokale og regionale medier i forbindelse med et kommende medieforlig, efter 35 borgmestre er gået i rette med mediedækningen af landdistrikterne.

Efter en tredjedel af landets borgmestre tidligere i dag er gået sammen med Landdistrikternes Fællesråd og i et åbent brev til kulturminister Mette Bock (LA) har kritiseret mediedækningen af landdistrikterne, melder flere partier sig nu på banen med ønsker om at styrke medierne i lokalområderne. Det skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.

Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen vil bl.a. gå til forhandlingerne om et kommende medieforlig med ambitioner om at styrke DR's distrikter samt den lokale dækning på DR og TV 2. Men styrkelsen må ikke ske på bekostning af de private lokale medier, siger han.

"Når det er sagt, er det allervigtigste, at vi sikrer, at de lokale dagblade og medier også overlever i fremtiden. Det er de lokale, regionale dagblade, som er det svageste økonomiske led i fødekæden. Derfor er det Socialdemokratiets holdning i forbindelse med det kommende medieforlig, at vi skal overføre midler fra de landsdækkende aviser til de lokale, regionale aviser," siger han til Landdistrikternes Fællesråd.

LA: Ikke politikernes bord

Der er tilsvarende opbakning fra Enhedslisten og Alternativet, mens meldingen fra Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, er, at partiet siden sidste år har har haft et ønske om, at det bliver skrevet ind i et nyt medieforlig, at samtlige modtagere af licens skal være mere til stede i landet end tilfældet er i dag.

Britt Bager, medieordfører for Venstre, tilføjer, at regeringspartiet allerede har lagt sig fast på at styrke den regionale og lokale dækning.

"Vi har allerede lagt os fast på, at vi vil styrke indholdet regionalt og lokalt, men vi har ikke lagt os fast på, om det skal være på tv-, radio- eller dagbladssiden. Eller måske endda på ugeavissiden," siger hun til Landdistrikternes Fællesråd og tilføjer:

"Vi har bidt mærke i, at det meget foregår fra virkeligheden i København. Vi ønsker på alle punkter et Danmark i bedre balance – også når det drejer sig om mediedækningen. Både hvad angår kilder, men også i forhold til historier, der beskæftiger med, hvad der sker i hele landet."

I Liberal Alliance mener medieordfører Leif Mikkelsen dog ikke, at det er politikernes gebet at skulle bestemme, hvor landets journalister skal befinde sig, og hvilke områder, medierne skal dække:

"Mediedækningen er der, hvor der er behov for den, den går ud fra den mediekultur, der nu er. Det er brugerne, som bestemmer det. Hvis du køber en avis eller ser tv, kan du som bruger påvirke mediedækningen," siger han til Landdistrikternes Fællesråd.

Forsiden lige nu

Ritzaus Bureau køber Scanpix af Berlingske

Ritzaus Bureau sætter sig på en større del af fotomarkedet med overtagelse af billedbureauet Scanpix fra Berlingske Media. Opkøbet følger forårets overtagelse af Polfoto.

Seneste Aviser

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere