MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
business.dk-version5.jpg

Briefing: Ugen i mediebranchen

Medieformænd sætter lup på branchens udfordringer, Berlingske dropper selvstændigt erhvervssite og nye medier går i luften uden overenskomster. Få overblikket over ugens begivenheder.

Turid.jpg

"Fyringsrunder er helt naturlige lavpunkter"

MEDIEPROFILEN: Skiftet mellem journalistik og kommunikation falder naturligt for afgående chefredaktør hos Nordjyske, Turid Fennefoss Nielsen, der fra november bliver ansvarlig for medlemskommunikation i Arla Foods.

politiken_ipad_Jens_Dresling_Polfoto.jpg

Nu tæller e-aviserne med i læsertal

Efter længere tids tilløb tæller Gallups læsertal også de læsere med, der læser aviser og magasiner online. Det føjer flere hundrede tusinde nye læsere til, viser første måling.

lokale_ugeaviser.jpg

Mere end 10 ugeaviser er lukket - men markedet mærker intet

Siden juni er 11, snart 12, lokale ugeaviser blevet lukket i Syd- og Østjylland. Et tegn på, at der kun er annoncekroner nok til én lokal udgivelse i hvert område, mener mediebureau og udgiver. Den opfattelse deler jysk mediehus dog ikke.

POLFOTO_41159299.jpg

Unge formidlere halter efter på jobmarked

Hver tiende unge medlem af en fagforening inden for journalistik og kommunikation er ledig. Gruppen hører til de faggrupper, hvor de yngre medlemmer har sværest ved at få job.

DR Byen.jpg

Professor: Tænk mediestøtten helt om

Mediestøtten bør tænkes om, og DR gøres mere til innovationslokomotiv til branchens fælles bedste, mener professor ved CBS og direktør for Boxer TV efter rapport om danske mediers tab af indflydelse til globale aktører.

POLFOTO_48377744.jpg

Flere politikere etablerer partimedier

Senest har Enhedslisten lanceret en ugentlig podcast med partiets ordfører som vært. Professor i journalistik advarer mod, at politikerne i stigende grad går uden om den journalistiske gatekeeper-funktion.

torben_dalby_larsen_POLFOTO_CHRISTENSEN MATHIAS.jpg

Sjællandske foreslår loft over cheflønninger i mediestøtten

I stedet for at kræve lønsedler på bordet for at få mediestøtte, bør politikerne lægge et loft over, hvor meget chefredaktør-lønnen kan tælle med i beregningen af støtte, mener Sjællandske Mediers topchef, der kalder løndebatten for en ukonstruktiv 'Sorteper-leg'.

RITZAU_40499169.jpg

Briefing: Ugen i mediebranchen

Debat om cheflønninger i både DR og den private mediebranche, fyringsrunde i DR og ny udvikling i Se og Hør-sagen, hvor Aller vil sende en eventuel regning videre til chefredaktører. Få overblikket over ugens begivenheder.

Mirror.jpg

Britisk avishus vil købe konkurrent

Aviserne Daily Express, Sunday Express og Daily Star kan være på vej til et ejerskifte i en handel til cirka 1 mia. kr. Køber er Trinity Mirror, der står bag konkurrerende tabloidavis.

POLFOTO_17479431.jpg

Expressen TV bliver til flow-kanal

Dagbladets Expressens online tv-kanal, Expressen TV, bliver en del af kanaludbuddet hos stor svensk tv-distributør. Flere distributører kan følge efter, siger tv-chef.

POLFOTO_54825560.jpg

Berlingske vil modvirke tvang med løntal

Offentliggørelsen af seks chefredaktørers gennemsnitlige løn i Berlingske Media skal afmontere politisk indgriben og pression, siger chefredaktør Tom Jensen, der fastholder, at huset er imod politikernes ønske.

Jysk Fynske Medier-5.jpg

Jysk Fynske vil investere i jobportal og robotjournalistik

Efter en stor sparerunde genoptager Jysk Fynske Medier vækstplanerne og lister 11 skridt mod nye indtægter. På programmet er bl.a. robotjournalistik, udgivelsesfrie dage, annoncørbetalt indhold og digital offensiv på tre markeder.